Has acreditat a LABORA els teus estudis i la teua experiència laboral?

A LABORA recopilem a la nostra base de dades tota la informació dels nostres usuaris/usuàrias que tinga rellevància per a la cerca d’ocupació, la qual cosa ens permet agilitar els nostres tràmits i facilitar l’accés als nostres serveis de qualsevol demandant d’ocupació.

Si estàs inscrit/a en les nostres oficines, assegurar-te que les dades de la teua demanda d’ocupació estan actualitzats és de gran importància per a estar informat dels nostres serveis i poder inscriure’t sense traves en les ofertes i cursos que gestionem.

La teua formació i experiència laboral

La formació i l’experiència laboral són, com saps, dades determinants per a aconseguir ocupació o continuar estudis. També és així en el cas de les ofertes o cursos que gestionem en LABORA. Com més completa siga la teua informació de què disposem en la nostra base de dades, majors possibilitats de rebre els nostres serveis de forma eficaç.

En primer lloc, per a rebre avisos per telèfon o correu electrònic d’ofertes o cursos en gestió relacionats amb el teu perfil professional, LABORA ha de disposar d’informació actualitzada, ja que la nostra base de dades ens permet fer una cerca dels demandants d’ocupació de la zona que reuneixen els requisits exigits.

En segon lloc, com la publicitat i gestió de les ofertes i cursos es realitza a través de la web GVAJobs i en Autoservef, quan algun interessat/interessada intenta inscriure’s, la nostra base de dades contrasta els requisits de les ofertes o cursos amb la informació dels candidats per a comprovar si reuneixen les condicions necessàries per a optar al lloc de treball o cursar la formació. Si no compleixes tots els requisits (o els compleixes però no ens has facilitat la informació), el sistema t’avisarà que estàs intentant inscriure’t a una oferta de la qual no compleixes les exigències mínimes i, probablement, no et permetrà enviar la sol·licitud.

Com actualitzar les teues dades

L’actualització de la teua demanda d’ocupació pots realitzar-la a les nostres oficines o telemàticament per la nostra web:

  • Si vols fer-ho personalment, hauràs de concertar cita prèvia d’Atenció Personalitzada a la teua oficina i aportar documentació original que acredite la teua formació (títols de formació reglada, formació complementària, idiomes, carnets professionals…) i experiència laboral (ex.: Vida Laboral, certificats d’empresa…). Seràs atés per un/a tècnic/a de la teua oficina, que serà qui mecanitze en la nostra base de dades tota la informació que aportacions.
  • Si prefereixes fer-ho tu mateix, en l’Autoservef, dins de l’apartat “Demanda d’Ocupació”, pots entrar a “Autoentrevista”. Ací pots consultar i modificar totes les teues dades de què disposem, tenint en compte que si vols afegir dades de formació i experiència, has d’acreditar-los adjuntant documentació acreditativa escanejada en format PDF. Quan finalitzes, la teua oficina rebrà un avís per a comprovar les modificacions que has fet i, si tot està correcte, les validarà. Si les dades no poden ser validats o no tenim documentació acreditativa, seràs informat/da per la teua oficina a través del telèfon o correu electrònic.

Per a concloure, recorda que LABORA gestiona ofertes d’ocupació pública i privada, organitza cursos de formació ocupacional i ofereix serveis d’orientació laboral. A tots aquests serveis gratuïts pots tindre accés si actualitzes les teues dades correctament, però també són oportunitats que pots estar perdent si la informació que tenim no és precisa… a què esperes per a comprovar les teues dades?

Autora: Silvia Illescas Soto, Tècnica del Espai Labora Elx Centre

Posted in AutoServef, Cercar treball, Currículum, cursos, Espai Labora, Formació, Labora, Ocupació, ofertes d'ocupació, ofertes de treball, Orientació, servef, Servei Valencià d'Ocupació i Formació and tagged , , , , , , , , , , , , , , .