Aprendre anglés gratis amb aquests 45 recursos gratuïts

Autora: Amalia López Acera, community mànager del SERVEF

L’anglés és sens dubte un dels requisits que més se sol·liciten per a qualsevol treball però no obstant això continua sent una de les assignatures pendents.

Si prenem la decisió de posar-nos a estudiar podem elegir entre fer un curs gratuït a través del SERVEF o de l’Escola Oficial d’Idiomes però la veritat és que les places són limitades i podem trobar-nos que l’única opció que tenim és acudir a una acadèmia privada.

Anglés

Existix no obstant això una altra possibilitat i és estudiar anglés pel nostre compte de forma gratuïta a través d’internet. Ací hem recopilat una sèrie de recursos gratuïts disponibles en internet que comprenen diferents àmbits de l’aprenentatge d’un idioma i amb els quals podem dissenyar el nostre pla d’estudi adaptant-ho al nostre nivell i a les nostres circumstàncies personals i professionals.

Ací els teniu:

1)  Cursos en línia.

El primer pas seria seleccionar un curs dels que s’oferixen en internet segons el nostre nivell, a fi de reforçar els coneixements en gramàtica. Entre altres trobem:

– Saber inglés. Curs d’anglés bàsic i també d’anglés per a turisme. Compta amb molts recursos per a aprendre anglés com ara accés a pel·lícules, cançons, vocabulari, llibres, diccionaris, etc…

Aula fácil. És una plataforma que oferix cursos gratuïts d’idiomes que van des del nivell A1 fins a el First. Dividit en lliçons podem estudiar la gramàtica, fer exercicis autocorregibles, gravar i escoltar la pronúncia.També oferix un certificat gratis de realització del curs després de superar un examen en línia.”

 La mansión del inglés. És el major portal espanyol per a aprendre anglés. Oferix cursos en 4 nivells, exercicis de listening…a més de poder descarregar-te la gramàtica, llibres en anglés, etc..

– La BBC (televisió pública anglesa) té una plataforma gratuïta per a aprendre anglés, BBC learning english i també disposa d’una altra plataforma perquè els xiquets aprenguen anglés jugant, BBC Kids learning english.

Prova de nivell d’anglés. No saps quin nivell tens d’anglés? La UNED disposa d’una prova gratuïta per a avaluar el teu nivell de coneixement.

2) Diccionaris i traductors en línia:

Oxford dictionaries

Wordreference

Cambridge Free English Dictionary

– Traductor de Google

3)Podcasts. 

Una de les parts que hem de practicar a l’hora d’estudiar un idioma és familiaritzar l’oïda a aquesta nova llengua i cap cosa millor per a això que escoltar àudios. En internet n’hi ha un muntó i entre aquests estan:

– Tu inglés. Disposa d’un total de 71 podcasts que pots escoltar directament o descarregar-te’ls, a més dels textos per a poder seguir-los.

British Elementary Podcast. Produït per la BBC amb molt bona qualitat de so.

VOA News Learning English. Amb podcast de 30 minuts i resum de notícies. –

Culips. Ací trobaràs posts amb diferents velocitats i altres que utilitzen expressions quotidianes, argots..

Inglés Diario. Classes d’anglés per a escoltar amb tres nivells.

4)  Blogs per a aprendre anglés

– El blog del inglés. És un gran clàssic per a tots aquells que estan aprenent anglés. Escrit per una professora (Mónica) en aquest es donen consells, ferramentes, trucs i recomanacions molt interessants.

Blog para aprender inglés. Oferix recomanacions i recursos per a l’aprenentatge de l’anglés.

5)  Per a practicar la pronunciació.

Howjsay. Té més de 180.000 paraules i simplement passant el ratolí per la paraula que vols sentiràs com es pronuncia.

Guía ESL de sons vocàlics de l’anglés. Inclou una base de dades de més de 200.000 paraules per a practicar.

6) E-books i libros per a elegir.

Project Gutenberg.El major lloc de descàrregues gratuïtes de e-books en internet. No hem de comprar llibres en anglés ja que ací podem llegir-los de forma grautita.

ManyBooks funciona de manera semblant a Project Gutenberg i oferix més de 26.000 llibres gratis de domini públic i amb llicència de Creative Commons.

7) Periòdics.

En internet podem trobar les edicions en digital de periòdics escrits en anglés. Però generalment aquests periòdics oferixen informacions del Regne Unit o dels Estats Units que ens queden molt lluny. No obstant això, tenim 2 alternatives per a llegir periòdics en anglés com són:

– El País in English. Un dels principals periòdics espanyols compta amb una edició en anglés on podem seguir l’actualitat diària mentre practiquem.

Marca English. Per als amants dels esports també poden trobar en anglés el periòdic esportiu Marca.

Ompersonal. Enllaços a periòdics en anglés

8)  Ràdio. 

Per internet podem escoltar les principals emissores de ràdio en anglés. També trobem una dedicada en exclusiva a l’aprenentatge de l’anglés:

– Vaughan Ràdio. És un dels centres d’ensenyament d’anglés més coneguts al nostre país i disposa d’un canal de televisió i una emissora de ràdio. És interessant ja que podem aprendre anglés mentre sentim la ràdio al cotxe o a casa.

Ràdio Garden, una aplicació genial en què simplement girant la roda podem localitzar i escoltar en directe milers d’emissores de ràdio en tot el món.

9) Música.

Quantes vegades hem xampurrejat en anglés les cançons dels nostres artistes favorits? i per què no ho aprofitem per a aprendre anglés? Ací van diverses webs:

Lyrics Training: pots seleccionar entre els vídeo clips disponibles i has d’endevinar la paraula que falta mentre escoltes la lliçó.

Letras de canciones en inglés. Centenars de vídeos amb les lletres de les cançons en anglés i la seua traducció en castellà.

English & Songs: descarrega’t les lletres en anglés de les teues cançons favorites i podràs practicar cantant

10) Televisió.

Podem utilitzar-ho de 2 formes:

– Seleccionant l’idioma original de les pel·lícules en el nostre televisor. Una de les raons per les quals els països de la resta d’Europa tenen un major nivell de coneixement d’anglés és perquè en els seus països no doblen les pel·lícules i les deixen en versió original amb subtítols. Si al principi tenim dificultats podem posar els subtítols en anglés o en castellà. El mateix podem fer amb els nostres fills acostumant-los a escoltar els dibuixos animats i serials en anglés.

– Sintonitzar a través d’internet cadenes de televisió en anglés així com documentals en anglés de qualsevol temàtica que ens agrade i escoltar-ho en versió original. No tenim excusa per a no “escoltar” anglés i familiaritzar-nos amb ell.

11) Apps.

Amb l’aparició dels smartphones tenim centenars d’aplicacions amb què poder aprendre anglés des del nostre mòbil mentre esperem l’autobús, per exemple. Hi ha apps per a practicar gramàtica, pronunciació, fer encreuats… només has de entrar a Android Market o App Store i descobrir-les. Podríem dir que es pot aprendre anglés utilitzant només les aplicacions del mòbil.

– Duolingo. És una de les millors aplicacions per a aprendre anglés a través dels seus cursos, jocs, etc..

– English Grammar in Use. És l’aplicació oficial de l’English Gammar in Use escrita per Raymond Murphy.

– English Listening. Aprén anglés escoltant la BBC

– Busuu. La famosa plataforma d’aprenentatge d’anglés a través d’exercicis i jocs de paraules també té una aplicació per a dispositius mòbils.

12)  Tàndems lingüístics.

Un dels principals problemes que trobem mentre aprenem anglés és que tenim dificultat per a poder practicar la llengua amb una persona nativa. El millor és buscar persones que vullguen aprendre espanyol i així fer un intercanvi: part del temps parlem en anglés i part en castellà. Per a això trobem diverses alternatives:

– Bars. Hi ha nombrosos bars que organitzen trobades per a practicar anglés. La idea no és estar tot el dia en el bar, sinó conéixer una persona amb què després podem quedar per a practicar anglés passejant o inclús fent la compra.

– Erasmus. Contactar amb els serveis d’erasmus de les diferents universitats ja que solen tindre plataformes on vos posaran en contacte amb alumnes estrangers que volen aprendre castellà.

– Conversation Exchange. Una altra opció és buscar en internet persones amb què poder parlar en anglés. Aquesta pàgina t’oferix 3 possibilitats: face to face (és a dir, cara a cara) , a través del xat (bo per a practicar quan encara no tenim fluïdesa) o per webcam.

– The Mixxer. Està dissenyat per a connectar a estudiants d’idiomes per tot el món.

– My language exchange.Con més d’1 milió d’usuaris de 130 països és impossible no trobar una persona amb què poder practicar anglés.

English Coffee. Cada vegada més entitats públiques organitzen aquest tipus de trobades com és el cas del English Coffee de l’Agència Idea de l’Ajuntament d’Alzira.

Escola Oficial d’Idiomes de València. Et pots inscriure en la plataforma encara que no sigues alumne de l’Escola Oficial d’Idiomes

13)  Recursos específics d’ocupació.

– My interview simulator. És un simulador amb les principals preguntes en anglés que et poden fer durant una entrevista de treball.

– Entrenador d’entrevistes FP. El Ministeri de Treball a través del seu web www.todofp.es té 34 exemples de com realitzar una bona entrevista de treball en anglés.

– Currículum en anglés. El JobCentre Plus oferix consells sobre com fer un currículum en anglés, entrevistes de treball, models de carta de presentació…

– How to write a sucessful CV. La BBC oferix consells sobre com escriure un currículum de treball en anglés i altres aspectes relacionats amb la cerca d’ocupació.

14) Aprender l’anglés de la nostra professió.

Quan ja tenim un nivell acceptable d’anglés ens podem trobar amb el problema que desconeixem el vocabulari propi de la nostra professió, ja siga d’administratiu, enginyer o metge. Una possibilitat és fer alguns dels cursos gratuïts que trobarem en:

– Coursera. És la major plataforma de MOOC´s en aquest moment amb més de 17 milions d’estudiants i de la qual formen parte més de 138 universitats. Té una oferta de 1.781 cursos de totes les especialitats.

edX. Són cursos oferits per les universitats de Harvard, Berkeley, MIT o Columbia i són de contingut més tècnic o científic. En aquests moments hi ha disponibles més de 838 cursos.

MiríadaX. Oferix cursos d’universitats sobretot iberoamericanes però en què podem trobar també cursos interessants en anglés.

Posted in Formació.