Les claus psicològiques que t´ajuden a trobar treball

Algunes vegades les persones amb la seua actitud, aparença, creences errònies, pensaments autolimitants i la forma de comportar-se irreflexiva espanten l’èxit a l’hora d’aconseguir un nou lloc laboral. Per exemple esperen que l’oportunitat les busque a elles (“a veure quan em doneu un treball en el Servef”) , i no mostren la millor imatge de si mateixes (“jo quan tinga una entrevista de treball ja m’arreglaré”) , creuen que és missió impossible (“ningú no em donarà treball perquè està tot molt malament”) , no aposten per elles (“a mi amb 50 anys ningú em contractarà”) o simplement no intenten eixir a la palestra a per totes. Buscar treball és un esforç i aquestes claus poden ajudar-te a aconseguir-ho:

servef

Assertivitat: aprén a donar a la teua cerca d’ocupació la importància que té, d’aquesta depén el teu futur laboral així que protegix i empra cada dia un temps i energia per a fer accions de cerca activa que et puguen conduir a la teua pròxima ocupació.

Autonomia: buscar treball depén de tu, de la teua motivació, actitud i sobretot de les conductes que realitzes… actua¡ Entrega currículums, vés a llocs nous a preguntar, telefona a empreses , mira en internet, informa la gent del teu voltant de la teua cerca.

Autoestima: ningú anirà amb tu a una entrevista de treball ni contestarà per tu a les preguntes que et facen així que intenta aprofitar l’ocasió per a parlar de les coses que saps fer, de les que tens experiència, les que se’t donen bé, i en les que t’agradaria treballar. És una informació valuosa i atractiva per al seleccionador.

Empatia: tin en compte que no t’entrevista un mur o una paret sinó una persona de carn i ossos. Si en acabar l’entrevista no et recordes de l’entrevistador, de la seua cara, la seua edat, la seua apariència,… això vol dir que no has connectat amb ell i tens menys oportunitats de ser seleccionat. En una entrevista per a tindre èxit s’ha de produir un diàleg, una autèntica comunicació entre les parts.

Aspecte personal: una imatge val més que mil paraules diu la dita i la teua potser no estiga comptant el millor de tu i t’estigues conformant de donar una aparença de mediocre normalitat. Per tant aquesta és una oportunitat sovint desaprofitada.

Si vols que t’ajudem en la busca d’ocupació en el SERVEF t’estem esperant. Perquè t’atenguem de forma personalitzada sol·licita prèvia ací.

Autora: Consuelo González, psicòloga clínica, pedagoga i tècnic del Centre SERVEF d’Ocupació de Vall d´Uixò

Posted in Orientació.