Com apuntar-se als cursos del SERVEF 2016

Prop de l’època estival solen aprovar els governs autonòmics cursos i mesures formatives per a les persones desocupades. Són cursos de caràcter gratuït que s’imparteixen en centres propis o en acadèmies privades a través de subvencions públiques directes.

A més, els ajuntaments ofereixen tallers d’ocupació i escoles taller a les persones aturades empadronades en el seu municipi, que suposen un període de formació del Servef i un altre de contracte, amb un alta en la Seguretat Social i un salari. Per a poder accedir a aquests és imprescindible estar inscrit en l’oficina d’ocupació, tindre la demanda en actiu, i haver sol·licitat el taller en concret a través del departament d’orientació del Servef.
Ja pots consultar ací el llistat dels 286 cursos programats per a l’any 2016. Es tracta de l’oferta formativa dels centres propis del Servef, i que s’anirà publicant en la web a mesura que s’acoste la seua data d’inici, a fi d’evitar els alts índexs de renúncia que existien.
T’explique pas a pas el sistema per a sol·licitar els cursos del Servef:

Es pot accedir a la formació del Servef a través de la seua pàgina web, entrant en Autoservef.

logo

i després en l’apartat de Formació i Consultar

consultarFormación

Apareixerà llavors el plànol de la Comunitat Autònoma Valenciana, i es podrà seleccionar la província desitjada i passar a buscar cursos directament en la relació per ordre alfabètic (recomanable), o aplicar els diversos filtres disponibles (per nom o per comarca).

Mapa buscador
Apareixerà llavors el llistat amb els cursos disponibles segons els criteris de cerca establits per l’usuari.

listado cursos

Si punxes en cada curs tindràs accés a informació sobre aquest, com a dates d’inici i fi, requisits per a ser candidat, centre on s’imparteix, o les hores de durada.
Pots consultar ací el llistat dels 286 cursos de centres formatius propis programats per a l’any 2016, i que s’aniran publicant en la web a mesura que s’acoste la seua data d’inici prevista.
Els cursos, tant els impartits en els centres formatius del Servef com en acadèmies subvencionades, s’aniran publicant 15 dies abans que s’inicie el procés de selecció, així que és aconsellable consultar la web freqüentment. No obstant això, el sistema pot resultar confús, ja que la data d’inici sol retardar-se uns dies sobre la prevista, i amb aquesta la publicació en la web.

descripción curso

Curs Servef exemple
Després de seleccionar un curs, i fer clic en M’Interessa, i sol·licitar ser inclòs en el procés de selecció,  el sistema demana a l’usuari que s’identifique amb el seu DNI i codi DARDE, després d’això ja figurarà com a demandant d’aqueix curs, i rebrà un sms d’avís quan s’inicie el procés de selecció.

busqueda cursos formación

En l’apartat de Els meus Cursos figurarà la relació de cursos a quès l’usuari s’ha inscrit prèviament.

mis cursos

No oblides tindre les dades de la teua demanda actualitzades, ja que per a poder optar a certs cursos es requereix estar en possessió del Graduat en ESO. Pots actualitzar-los sol·licitant cita en la teua oficina Servef, o mitjançant l’eina Autoentrevista del seu web. En qualsevol cas i respecte a la formació del Servef, els/les  orientadors/es laborals de l’oficina informen sobre els possibles cursos i tallers previstos, i assessoren sobre la formació més convenient.

Autor: Luis Gurrea, orientador del SERVEF i autor del blog Teoriento.com

Posted in Formació and tagged , , , , , , .