Com renovar la teua demanda del SERVEF per internet

Com renovar VLCLa inscripció en el Servef s’acredita per mitjà del DARDE, que és un document en què consten les dades personals del demandant d’ocupació, la data d’inscripció i la de pròxima renovació, i al peu d’aquesta, el codi Autoservef. Ací teniu un exemple.

darde

Per a poder optar a les ofertes d’ocupació de la web del Servef, a les accions formatives com ara cursos i tallers d’ocupació i a les prestacions per desocupació del Sepe, el ciutadà ha de mantindre en actiu la seua demanda d’ocupació, per mitjà de la renovació trimestral del seu DARDE. És important que l’usuari renove la seua demanda (DARDE) en la data indicada , ja que en cas contrari la seua demanda en el Servef cau automàticament de baixa, i això pot comportar una sanció del Sepe, i ocasionar la pèrdua del temps acumulat d’inscripció en el Servef, essencial per a poder ser beneficiari de tallers d’ocupació i de programes de foment d’ocupació.

T’explique els passos per a renovar des de casa la demanda:

El procés de renovació pot realitzar-se a través de la web del Servef, entrant en l’apartat Autoservef, que es troba entre les opcions del menú titulat T’interessa de l’esquerra. Després cal polsar sobre la icona Renovació i inscripció, i triar de les dos opcions, la de Renovació.

autoservef-e-inscripción-1

S’accedeix aleshores a la pantalla on l’usuari s’ha d’identificar mitjançant el seu número de DNI (D) o NIE (E) , i la seua clau Autoservef.

IDENTIFICARSE

Per als casos en què l’usuari ha extraviat el seu DARDE, s’ha habilitat l’opció d’oblit de codi Autoservef, per la qual el ciutadà rebrà en el seu mòbil un sms amb la nova clau autoservef operativa.

olvido-codigo

El sistema permet aleshores renovar la demanda, sempre que siga en el mateix dia que indica el document DARDE.

També és possible renovar-lo durant les 24h següents, però ja ha d’acudir a una oficina Servef. Després de l’acció de renovació, es genera un nou document DARDE en format .pdf que l’usuari pot imprimir o guardar en el seu ordinador.

darde-renovar

També és possible renovar el DARDE a través de les màquines Autoservef que existixen en cada oficina, i en molts ajuntaments. A més, està disponible la app GVA Autoservef, amb un funcionament molt senzill, i icones idèntiques a les de la web.

app-servef

La renovació requereix que la demanda de l’usuari estiga en actiu, per la qual cosa si aquesta es troba de baixa, serà necessari que s’inscriga de nou en el Servef. T’expliquem com s’ha de fer en aquest post.

Ací vos deixem un vídeo tutorial on s’explica com renovar la demanda.

https://www.youtube.com/watch?v=Pirct6Rbqfg

Autor: Luis Gurrea, orientador del Centre SERVEF de Llíria i autor del blog Teoriento.com

Posted in Orientació.