Consells per a trobar treball en la campanya de Nadal

Busques ocupació? L’arribada del Nadal suposa un elevat volum d’oportunitats laborals, tant per a perfils amb experiència prèvia com per als qui busquen una primera ocupació. A continuació, podràs trobar una sèrie de recomanacions per a buscar treball en la campanya de Nadal de manera eficaç.

El Nadal representa, juntament amb l’època estival, una de les principals campanyes de contractacions de personal. Segons les previsions realitzades per Randstad, l’ocupació per Nadal en la Comunitat Valenciana batrà rècords, a prop per primera vegada en la història dels 50.200 contractes.

Si en l’actualitat estàs en cerca activa d’ocupació, aquesta temporada pot suposar una oportunitat laboral per a tu. Des de Labora hem elaborat una sèrie de consells que et poden ajudar perquè la teua cerca d’ocupació per Nadal acabe amb èxit.

1. Planifica la teua cerca

No esperes a última hora. Quasi tots els centres comercials comencen el reclutament de personal a l’octubre. Un exemple molt gràfic: si t’esperes a veure els torrons en el supermercat, ja has arribat tard…

L’auge del comerç electrònic ha fet sorgir fenòmens de venda com el Black Friday o el Cyber Monday que han avançat la data de la campanya de nadal i fan que les empreses busquen amb anterioritat al personal.

2. Analitza quins són els perfils professionals que busquen per a la campanya i adapta el teu currículum a aquesta demanda

Com expliquem ací, la clau està en la diferenciació i personalització del currículum al lloc de treball que desitgem optar.

Segons l’informe de Randstad, les empreses buscaran llocs d’empaquetadors, carreters, mossos de magatzem i transportistes, atenció al client, dependents, promotors, hostesses i perfils comercials. En hostaleria, les empreses buscaran a cuiners, ajudants de cuina i cambrers, així com personal de suport en hotels, cambreres de pis o personal de recepció.

L’APP GVA AutoServef permet que actualitzes el teu currículum amb uns senzills passos que t’expliquem ací.

3. Diferencia’t. SoftSkills

Com expliquem en aquesta entrada del blog no hi ha dubte que una preparació i formació del candidat d’acord amb el lloc de treball que s’ofereix és una de les principals raons a l’hora de triar a una persona o una altra.

No obstant això, les grans empreses valoren cada dia més una sèrie d’aptituds i més en el context actual en el qual l’oferta de màsters, cursos, doctorats i MBA s’ha multiplicat i és que els departaments de recursos humans s’han adonat que serveix tindre un bon currículum si les persones no saben treballar en equip, o no controlen l’estrés, no saben adaptar-se o no tenen dots de lideratge.

En LABORA, som conscients que aquesta sèrie d’aptituds són importants d’adquirir per a les persones que es troben en cerca activa d’ocupació. Per aquesta raó, des de l’Aula Virtual, hem planificat cursos de competències transversals que poden suposar un valor afegit per a la persona que els curse i inclinar la balança a l’hora de triar al personal contractat.

4. I finalment: sort!

Si en aquesta campanya has aconseguit una ocupació; enhorabona! Si no és el teu cas, no desesperes, analitza la situació, pensa com et pots millorar el teu currículum de cara a les pròximes campanyes, i recorda que tens a la teua disposició al personal orientador de LABORA que et poden ajudar a superar amb èxit el següent repte que et proposes.

Demanar cita és molt senzill, pots fer-ho a través de la nostra pàgina web, al teu Punt Labora més pròxim, o en l’APP.

 

Departament de Comunicació de LABORA

Posted in Campanya de Nadal, Cercar treball, Currículum, cursos, Cursos en linia, Demandant d'ocupació, Empreses, Entrevista de treball, Espai Labora, Formació, GVAJobs, Labora, Ocupació, ofertes d'ocupació, ofertes de treball, Orientació, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Soft Skills, Web and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .