Cura de continguts sobre orientació (bàsica) per a la cerca d’ocupació

La cura de continguts consistix a buscar, trobar i seleccionar els continguts i informacions rellevants per a distribuir-los de forma segmentada en una organització o col·lectiu. La cura de continguts s’emmarca en una estratègia d’aportar valor separant el gra de la palla en el que es coneix com a flux d’informació o infoxicació (papelesdeinteligencia.com).

el blog del servef

Tenint en compte que és innegable que la formació augmenta la nostra ocupabilitat, no podem començar aquest bàsic d’orientació sense fer-nos la pregunta: tinc la formació suficient per a entrar en el món laboral (o per a canviar de lloc de treball) ? I això, sense ànim d’aprofundir en el tema de la formació (ja ho hem fet diversos companys en distintes entrades del blog) Així, doncs:

1. Si no tens formació reglada, el més aconsellable és (com a mínim) obtindre un Certificat de Professionalitat. Com? T’ho explica Celia Ruiz ací: http://elblogdelabora.es/es/los-certificados-de-profesionalidad-esos-grandes-desconocidos/

2. Si consideres que la teua formació és adequada per a buscar una ocupació, començarem a “activar” aquesta cerca de la millor manera possible. Per a això, hem d’aprofitar els recursos gratuïts que oferix internet. I amb això no vull dir que les ofertes de treball es troben en internet, ¡ tant de bo! ho tindríem més fàcil però no és així, el 80% dels llocs de treball que necessiten cobrir les empreses es diu que “están amagats”, només el 20% restant ix a la llum.

Quan parle d’aprofitar els recursos que oferix internet em referisc a la gran quantitat d’informació que ens oferix la xarxa i que ens permet:

1. Elaborar un CV atractiu (en format paper, digital i audiovisual, inclús)

2. Formalitzar una autocandidatura eficaç.

3. Conéixer les preguntes més freqüents d’una entrevista de treball i, fins i tot, simular una entrevista de treball

4. Manejar les diferents xarxes professionals i socials per a augmentar la xarxa de contactes (sí, sí, per a aconseguir uns “padrins”, unes “influències” o, més apropiat, una recomanació professional)

COMENCEM?

  • CONSELLS PER A ELABORAR EL TEU CV

Imprescindible: http://www.belenclaver.com/recetas-adelgazar-curriculum/

Saps quines són les teues paraules claus? http://xn--muozparreo-u9ah.es/?s=cuales+son+tus+palabra+clave

Algunes reflexions sobre la foto del CV http://xn--muozparreo-u9ah.es/8-cuestiones-evitar-la-foto-cv/

El teu CV superat el filtre dels 6 segundos?

Frases en el CV que et descarten (i és cert!!)

http://www.imf-formacion.com/blog/recursos-humanos/busqueda-de-empleo/10- frases-curriculum-te-descartan-primera-vista/

Com fer un CV per a persones sense experiència laboral o amb períodes “en blanc”

http://mi-curriculum-vitae.com/hacer-curriculum-vitae-sin-experiencia

http://xn--muozparreo-u9ah.es/justificar-temporadas-blanco-curriculum/? utm_campaign=shareaholic&utm_medium=hootsuite&utm_source=tool

Currículum 2.0: Què és i com construir-lo

http://www.slideshare.net/alfredovela/curriculum-20-qu-es-y-cmo- construir-ho

  • DEFINIR EL MEU OBJECTIU PROFESSIONAL

http://xn--muozparreo-u9ah.es/estas-buscando-empleo-sin-objetivo- profesional-stop/

  • COM REALITZAR UNA AUTOCANDIDATURA

https://squattersblog.com/2015/04/03/hacer-autocandidatura-bien/

http://www.pereorienta.com/2016/06/auto-candidatura-en-las-redes- sociales.html

https://maxipenas.wordpress.com/2016/09/21/la-autocandidatura/

  • COM PREPARAR UNA ENTREVISTA DE TREBALL

Alguns bons consells

http://teoriento.es/etiqueta/entrevista-de-trabajo/

http://gracesalazarleon.com/no-examen-una-entrevista-trabajo-consejos

Com respondre a la pregunta de punts dèbils http://www.orientacionparaelempleo.com/responder-la-pregunta-puntos- debiles/?platform=hootsuite

  • COM USAR GOOGLE

http://thinkwasabi.com/claves-exprimir-google/

No deixos passar les oportunitats que et dóna Google per a millorar la teua ocupabilitat https://www.google.es/landing/activate/formate/? gclid=CLbb6fD6qtACFUk8GwodbroJXQ

  • COM USAR LINKEDIN

http://www.exprimiendolinkedin.com/ https://manuelsuarezruiz.com/2016/07/31/que-pongo-en-el-perfil-de- linkedin-cuando-estoy-desempleado/

  • LA IMPORTÀNCIA DE LA XARXA DE CONTACTES PER A LA CERCA D’OCUPACIÓ

http://edulcoro.blogspot.com.es/2016/11/la-red-de-contactos-o-los- contactos-en.html? utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+Edulcoro+ (Edulcoro+el+Empleo+2.0)

Aquesta cura de continguts ni de bon tros està tancada, (són tots els que estan però no estan tots els que són) és i ha d’estar constantment revisada perquè la informació que oferix la xarxa és il·limitada; t’anime a això per a millorar la teua ocupabilitat!

Ah! I no deixes de banda la formació contínua, necessitem continuar aprenent perquè el mercat laboral i les ferramentes de treball canvien contínuamente i hem de saber adaptar-nos a aqueixos canvis…Sort!

Autora: Ana Cerdán, tècnic del Centre SERVEF d’Ocupació de Silla

Posted in Formació.