El malson dels idiomes (per no parlar de l’experiència…)

En les entrevistes de treball és quasi impossible que no ens pregunten per aquests dos temes: idiomes i experiència, encara que no siga necessari per al lloc de treball que ens estan oferint, de manera que ens podem veure embolicats en una espiral de la qual pot semblar difícil d’eixir.

L’estiu és un bon moment per a millorar l’aprenentatge d’altres idiomes i una de les millors maneres d’aconseguir-ho és treballant en un altre país, la qual cosa ens permet realitzar una immersió lingüística en un altre idioma al mateix temps que coneixem una forma diferent de viure i treballar.

Eures

Stand del SERVEF i Eures en el Fòrum d’Ocupació en la Universitat Politècnica de València

Però la cerca d’ocupació cal planificar-la amb temps: les principals empreses reclutadores inicien els seus processos de selecció durant els primers mesos de l’any, i encara que és cert que hi ha persones que han trobat treball en l’últim moment, això no és el més habitual.

En la Xarxa Eures gestionem processos de selecció per a empreses espanyoles, fonamentalment grans cadenes hoteleres de Balears i Canàries que cerquen treballadors/es per a estiu que parlen diferents idiomes comunitaris, (suec, noruec, anglès o alemany), juntament amb ofertes d’empreses europees que cerquen a treballadors/es que parlen almenys un idioma comunitari a més del castellà per a treballar en altres països.

Una publicació molt útil és el fullet Eures “Treballar a l’estiu” que ens dóna informació molt completa per a cercar treball com au pair, en parcs aquàtics i d’atraccions, creuers, hostaleria, campanyes agrícoles, etc.

Una altra font important d’informació són els monogràfics que es publiquen els dimecres en el Facebook de Eures Espanya, que amb el ‪#‎hastag‬ #TemaEures publica articles d’interès per professions o temes d’interès: com a exemple us recomane el publicat amb informació per a treballar com a socorrista, el d’hostaleria, turisme i campanyes agrícoles, hotels a Europa o el d’anglès per a cuiners.

Dues coses per a acabar aquest primer post de Xarxa Eures Comunitat Valenciana:

  1.  És fonamental presentar les candidatures de la forma adequada, cercant bons models de CV ajustats a l’estil de cada país. En la nostra pàgina web trobaràs la informació que necessites.
  2.  Si has de tenir una entrevista per a treballar en un altre país europeu o si et contracten almenys 6 mesos, demana cita prèvia amb el conseller Eures de la teua província per si pots sol·licitar alguna ajuda econòmica.

Anar a treballar a un altre país, encara que siga de forma temporal, pot ser una experiència molt gratificant i de gran utilitat per al nostre desenvolupament professional, però els inicis poden ser molt durs i cal estar preparat… Si no ho tens clar i necessites millorar prèviament el teu nivell d’idiomes, en l’actualitat existeixen nombrosos recursos totalment gratuïts als quals pots accedir sense necessitat d’eixir d’Espanya.

Si necessites més informació recorda que en els centres SERVEF d’Ocupació hi ha personal qualificat que pot ajudar-te!

Autora: Arlette Mora, Coordinadora Eures de la Comunitat Valenciana

Posted in Formació and tagged , , , , , , , , .