El Servef celebra la I Setmana Europea de la Formació Professional

Amb motiu de la I Setmana Europea de la Formació Professional, impulsada per la Comissió Europea i del 5 al 9 de desembre, s’estan celebrant més de 750 esdeveniments simultàniament en els 28 països de la Unió Europea, que donen una dimensió internacional a programes i iniciatives de formació professional locals, regionals i estatals.

servef

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Servef, ha volgut participar en aquest esdeveniment especial invitant a participar en un seminari web en directe, organitzacions públiques i privades, amb les quals els unixen, estrets vincles de col·laboració en projectes i programes de formació professional per a l’ocupació, a la Comunitat Valenciana.

L’objectiu era donar a conéixer l’ampli ventall d’oportunitats de formació professional i aprenentatge permanent en la nostra Comunitat, amb especial èmfasi en les sinergies que es produïxen a través de la interacció entre diferents operadors formatius vinculats, en un territori concret, a un centre de FP per a l’Ocupació de la Generalitat Valenciana, com és el CSF-CRNFP PATERNA que treballa a l’àmbit local, autonòmic i estatal.

La invitació, per part de la directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, va ser molt ben acollida i en pocs dies preparem un guió per a conéixer de primera mà i de forma pròxima, com aborden aquestes organitzacions l’ocupabilitat i la innovació des de distints angles.

El resultat va ser, l’emissió d’un seminari en línia en streaming, el passat 28 de novembre, amb el títol:

“Empleabilidad e innovación. Operadores de Formación Profesional en la Comunidad Valenciana”.

 

En l’emissió van participar organitzacions públiques i privades que col·laboren entre si, des del sistema educatiu, de la formació per a l’ocupació, així com organitzacions locals i autonòmiques:

Vam conéixer atractius programes i iniciatives, relacionades amb ocupabilitat i innovació que s’oferixen a la Comunitat Valenciana i que donen resposta a les necessitats de formació professional dels treballadors i a la demanda del mercat laboral actual.

Va ser una grata experiència enormement enriquidora, sobretot per l’oportunitat de poder xarrar d’una manera col·loquial amb interlocutors clau (directors i responsables de departament) d’aquestes organitzacions i amb les quals el Servef, té estrets vincles de col·laboració des d’un dels seus centres de formació, com és el CRNFP de Paterna.

Vam conéixer interessants iniciatives i programes comptats de primera mà pels mateixoss operadors que les gestionen, amb la clara intenció d’acostar a treballadors i empreses nombroses oportunitats de formació professional en la nostra Comunitat.

Hem volgut remarcar en les oportunitats d’ocupabilitat d’aquests programes i aquells aspectes de caràcter innovador que tant necessiten les empreses en ple procés de digitalització, noves ocupacions i la necessitat que els treballadors adquirisquen competències transversals com a valor afegit a la seua formació específica.

La difusió d’aquest esdeveniment en els mitjans socials (Facebook, Twitter, Youtube, Instagram) amb els hashtags ha permés donar una difusió internacional i una dimensió global que queda emmarcada en l’activitat conjunta de tots els països europeus entorn de la formació professional.

Si t’ha agradat aquest article, recorda compartir-lo amb els hashtag #EUVocational Skills i #EUSkillsServef .

Autora: Celia Ruíz, tècnic del Centre SERVEF de Formació de Paterna i autora del blog “Innovar en formación

Posted in Formació.