Puc estar inscrit en el SERVEF si estic treballant?

Autora: Amalia López Acera, community mànager del SERVEF

Aquesta és una consulta que ens solen fer moltes vegades i la resposta és SÍ. Sí que pots estar inscrit en el SERVEF si estàs treballant. El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) que depén de la Generalitat Valenciana s’encarrega de tot el que té a veure amb la cerca d’ocupació ja siga a través d’ofertes, cursos de formació, orientació, etc.. Una altra qüestió diferent és el SEPE (antic INEM) que depén del Ministeri de Treball i que té entre les seues competències la tramitació de les prestacions per desocupació, subsidis, etc.. En aquest cas només podem acudir a aquests quan ens quedem desocupats i vullguem demanar una prestació per desocupació.

Servef

Per què una persona que està treballant pot voler estar inscrita en el SERVEF?

1)  Perquè encara que tinga treball no és el de la seua professió

Aquesta situació ha sigut molt habitual en aquests últims anys de crisi econòmica, en la que la falta d’oportunitats laborals en alguns àmbits o sectors com el de la construcció, per exemple, ha portat a moltes persones a treballar en altres sectors que no té res a veure amb el seu. A pesar de tindre treball, aquestes persones volen realment treballar en la seua professió, per la qual cosa estan inscrites en el SERVEF per a poder inscriure’s en les ofertes que el SERVEF té en el seu portal d’ocupació.

2) Vull trobar treball més prop de la meua casa

Aquesta també és una de les raons que porten a moltes persones a estar inscrites, i és que encara que tenen treball, i és el que elles volien, està massa lluny dels seus domicilis i els agradaria trobar-ne un altre més a prop. Per això, s’apunten al SERVEF per a trobar ofertes en un àmbit geogràfic concret.

3) Per a optar a cursos de formació

Als cursos del SERVEF poden optar tantes persones desocupades com aquelles que tenen treball, encara que sí que és veritat que tenen prioritat les persones que no tenen treball. A més, en el cas que estiguem treballant l’horari de treball ha de ser compatible amb el del curs, no obstant això, hi ha moltes persones que estan compatibilitzant ambdós activitats.

4) Assistir a tallers i xarrades

Dins dels serveis que oferix el SERVEF es troben tallers que van des de com buscar ocupació a través d’internet, com millorar el teu currículum o com desenvolupar la teua marca personal. Moltes persones, encara que tenen treball, volen continuar millorant en aquests aspectes, i en el SERVEF poden accedir a aquests de forma gratuïta sempre que estiguen inscrits. Hi ha xarrades que són d’especial interés com les que s’organitzen amb informació per a l’autoocupació, és a dir, quins passos ha de seguir una persona per a posar en marxa un negoci.

5) Accedir a la xarxa EURES

Sol ser molt habitual el cas dels estudiants que volen aprofitar els mesos d’estiu per a anar a treballar a un altre país i millorar l’idioma. Des del SERVEF tenen accés a xarrades on se’ls informen sobre com buscar treball a Londres o a Irlanda amb consells pràctics que van des de com sol·licitar el número de la seguretat social en aquells països, o com poden buscar allotjament. A més tenen accés a tota la xarxa de consellers Eures de la Unió Europea a què poden accedir.

6) Comptar amb l’assessorament d’un orientador laboral

Hi ha persones que encara que estiguen treballant no tenen clar si volen seguir en aquest sector o professió, no saben si reprendre els estudis, o no es decidixen per una especialitat o si és millor sol·licitar un certificat de professionalitat, etc. Des del SERVEF tenen l’opció de poder contactar amb un orientador laboral perquè els ajude a resoldre totes aquestes qüestions. Si vols saber més sobre com et pot ajudar un orientador laboral pots llegir aquest article.

En aquests moments en el SERVEF tenim més de 120.000 persones inscrites que tenen treball i estan optant a alguns dels serveis que oferix el SERVEF ja siguen ofertes de treball, cursos de formació, orientació, etc. Per a donar-se d’alta en aquesta modalitat és exactament igual que si estiguérem buscant ocupació i es pot fer a través d’internet en la web, des del mòbil amb l’App o telefonant al número 012 o al 963866000. Volem recordar finalment que caldrà fer també la renovació en la data que aparega en el nostre DARDE per a poder mantindre la inscripció.

Posted in Ocupació.