Què és la Xarxa Punt Labora?

El servei de Punt Labora

Amb la finalitat de promoure la cohesió territorial i d’afavorir la igualtat d’accés de la ciutadania de la Comunitat Valenciana als serveis públics, LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha implantat el servei de Punt Labora al llarg de tota la geografia valenciana, mitjançant acords de col·laboració amb nombroses entitats locals.

Aquest servei està dirigit a facilitar a les persones usuàries que no disposen d’accés a la Xarxa Internet la realització de tràmits que habitualment es gestionen en els Espai Labora, de manera telemàtica, sense necessitat de desplaçament al mateix centre.

Entre altres opcions, permet la consulta d’ofertes d’ocupació i cursos de formació, així com postular l’autocandidatura. També permet generar certificats, el DARDE, així com gestionar les cites a les persones usuàries en els Espai Labora, agilitant aquests tràmits de manera en línia.

Els terminals

El servei de Punt Labora s’instrumenta a través d’una extensa xarxa de terminals emplaçats en les dependències municipals dels ajuntaments i d’altres entitats locals de les províncies d’Alacant, Castelló i València. Aquesta eina ja es trobava instal·lada en els mateixos Espai Labora, i amb la seua implantació en les entitats locals s’ha pretés prestar el servei des d’una perspectiva geogràficament més pròxima als usuaris i usuàries.

La següent fotografia mostra com és el seu aspecte exterior:

On es troben?

Punxant ací s’obri directament el visor cartogràfic de la Generalitat Valenciana, en el qual es pot veure la ubicació de tots els terminals Punt Labora instal·lats en la Comunitat:
També es pot accedir al visor a través de la pàgina web de LABORA, dins de l’apartat «Actualitat i Esdeveniments».

Una vegada dins del visor, desplegant en el menú l’opció «Ocupació», i dins d’ella l’opció «Labora», es pot seleccionar la capa que mostra la ubicació dels terminals instal·lats en els diferents Espai Labora, en els Labora formació o en les entitats locals, o bé mostrar-les totes.

A més, punxant en cada terminal, s’obri una finestra amb la informació bàsica d’aquest, on es pot consultar la seua adreça postal, i fins i tot es pot fer un zoom que assenyala la localització exacta dins de l’entorn de Google Maps.

Esperem que aquesta informació us siga d’utilitat per a localitzar el Punt Labora que millor s’adapte a les vostres necessitats, i recordeu que els mateixos serveis que ofereixen els terminals Punt Labora es troben disponibles tant en la pàgina web de LABORA, a través de l’eina AutoServef, com en l’app GVA AutoServef.

 

Autor: Víctor Miguel Ramírez Ramírez (subdirecció general d’Inserció Laboral)

Posted in AutoServef, Cercar treball, cursos, DARDE, Demanda d'Ocupació, Demandant d'ocupació, Espai Labora, Formació, GVAJobs, Inscripció, Labora, Ocupació, ofertes d'ocupació, ofertes de treball, Renovació, Servei Valencià d'Ocupació i Formació and tagged , , , , , , , , , .