LABORA, el nou Servei Valencià d’Ocupació i Formació

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació s’ha reinventat per a adaptar-se a les característiques del nou mercat de treball i a les necessitats de la ciutadania

Llavors… què és LABORA?

LABORA és el nou Servei Valencià d’Ocupació i Formació, en substitució del Servef. LABORA conserva les mateixes funcions que desenvolupava Servef i ofereix els mateixos serveis, però pretén ser un servei públic més modern, obert, pròxim i eficient.

El nou Servei Valencià d’Ocupació i Formació naix d’un procés participatiu, desenvolupat entre 2017 i 2018, que va permetre conèixer les seues necessitats reals de la ciutadania i les empreses per a adaptar el Servei Valencià d’Ocupació. El procés, en el qual van participar 1.602 persones i 104 empreses, va revelar l’opinió real que la població tenia del Servef.

Gràcies a aquest procés participativa, s’ha pogut conèixer les necessitats reals de la ciutadania i les empreses per a adaptar el Servei Valencià d’Ocupació.

Qui som?

Som persones ajudant persones. Estem especialitzats en: orientació laboral, formació adequada a la demanda dels sectors econòmics, i gestió de les ofertes de treball de les empreses de la Comunitat Valenciana.

Què fem?

Oferir serveis públics gratuïts que faciliten a les persones l’accés, el manteniment i la millora de l’ocupació, i proporcionar a les empreses les eines necessàries per a realitzar amb èxit processos de selecció de personal, en l’àmbit de la nostra Comunitat.

Les persones usuàries han d’inscriure’s?

Si ja estaves inscrit/a com a demandant d’ocupació en el Servef, no has de tornar a inscriure’t en LABORA. LABORA conserva la informació de les persones usuàries del Servef i no és necessari que realitzes una nova demanda, ni que hages d’aportar de nou les teues dades.

Per què hem realitzat aquest canvi?

LABORA pretén convertir-se en un referent de credibilitat, efectivitat i confiança en matèria d’ocupació i formació de qualitat per a les persones i les entitats ocupadores.

La nova marca comporta el compromís d’acompanyar aquest canvi de mesures reals i efectives per a millorar el servei públic. Entre aquestes mesures, està el nou model d’oficina, anomenat ESPAI LABORA, que va presentar a l’octubre la seua oficina pilot a Dénia, utilitzant la renovada imatge gràfica per a ampliar i reforçar el seu rol com a punt de trobada, reforçant la personalització del servei.

Altres mesures que també acompanyen aquest canvi, i que ja s’estan duent a terme, són la incorporació en plantilla de 120 nous orientadors/as, la posada en marxa de les oficines mòbils, la territorialización de les polítiques d’ocupació a través del programa Avalem Territori o l’impuls a la contractació de persones joves aturades amb el programa Avalem Joves.

Quin és el nou portal web?

Per a atendre les necessitats la ciutadania, el nou Servei Valencià d’Ocupació i Formació, LABORA, ara compta amb una nova pàgina web (labora.gva.es), que substitueix al portal del Servef. El nou model és més àgil, modern, intuïtiu i fàcil d’usar. El portal està dividit en tres grans àrees: Ciutadania, Empreses i Entitats col·laboradores.

Autora: Nuria Glez. Carpena, Departament de Comunicació de LABORA

Posted in Cercar treball, Espai Labora, Formació, Labora, Ocupació, Orientació, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Sin categoría and tagged , , , , , , , .