Vols viure una experiència laboral a l’estranger?

Col·laboració de xarxa Eures amb el Servei integrat de la UPV

Fòrum d’Ocupació UPV

Si et pregunte “vols viure una experiència laboral a l’estranger?”, m’agradaria que la teua resposta fóra afirmativa i que no em respongueres amb un “quin remei em queda”. La decisió de marxar a treballar fora, com totes les decisions importants, s’ha de prendre no solament amb el cap, per motius lògics i racionals, sinó també, i encara amb més motiu, des del cor. Que la il·lusió i la motivació són dos combustibles imprescindibles per a superar els primers obstacles que, probablement, et trobaràs quan emprens el teu nou rumb a l’estranger.

Buscar treball a l’estranger, no ens enganyem, és més complicat que fer-ho al teu país. Les raons són òbvies: distància geogràfica, falta de domini de l’idioma, adaptació no sempre fàcil a la forma de viure, tràmits de convalidacions de titulacions, dificultats afegides en els processos de selecció, etc. Afortunadament per a ajudar-te en la cerca d’oportunitats laborals a Europa comptem amb la valuosíssima col·laboració d’una xarxa de professionals de primera línia, els consellers de la XARXA EURES.

Depenent del servei públic estatal de cada país de la Unió Europea i la Unió Econòmica, la XARXA Eures compta amb els consellers de les províncies, regions o zones de cada país, els quals et poden ajudar en diverses àrees:

  • Publiquen ofertes d’ocupació/pràctiques internacionals.
  • Assessoren les persones interessades a presentar les seues candidatures en països diferents del propi.
  • Aporten informació i consells sobre les condicions de vida i treball, la situació del mercat laboral i els processos de selecció de cada país.
  • Assessoren per a sol·licitar ajudes econòmiques per a mobilitat.
  • Assisteixen al retorn dels treballadors espanyols que han treballat a l’estranger.
  • I organitzen esdeveniments en format presencial i en línia, mantenen el contacte directe amb els usuaris a través d’un xat i publiquen notícies amb les novetats en les seues actives i interessants xarxes socials i blog.

Comptem amb la seua presència i la seua col·laboració des de 2012 en els esdeveniments i jornades que des del SIE de la UPV anem organitzant amb la vista a donar suport a l’alumnat i titulats/as que es plantegen viure una experiència internacional.

Vull destacar especialment dos d’aquests esdeveniments, el Fòrum e2, o fira d’ocupació de la UPV, en la qual, des de la seua primera edició en 2001 hem comptat amb la presència del Servei Valencià d’Ocupació i Formació i, des de 2012 han acudit consellers de la XARXA EURES de països com Alemanya, Àustria, Dinamarca, França, Suècia, Noruega, Bèlgica, Regne Unit, Estònia, Txèquia, i Lituània.

A més d’impartir interessants conferències Eures a la Casa de l’Alumne de la UPV durant dues jornades que corresponen al Fòrum, atenen les persones interessades en un estand transnacional patrocinat per Servef/Labora i que és organitzat per Eures Comunitat Valenciana. I, en segon lloc, comptem amb la seua inestimable col·laboració en les cinc edicions de la Trobada Treballa a l’Estranger SIE-UPV que s’han organitzat, amb consellers d’Eures Comunitat Valenciana com a ponents.

La Trobada Treballa a l’Estranger és una jornada que s’ha plantejat per a informar, per a facilitar la consulta individual i fomentar el networking entre les entitats que promouen les pràctiques i ocupació en la UPV com l’Oficina de Programes Internacionals d’Intercanvi OPII-UPV, l’àrea de Programes de pràctiques a l’estranger del Servei Integrat d’Ocupació, SIE-UPV, i algunes entitats com ICEX, o IVACE, a més d‘Eures Comunitat Valenciana, i dels titulats/as de la UPV que aporten les seues experiències personals en l’àmbit internacional.

M’agradaria concloure que aquesta col·laboració és per a nosaltres un magnífic exemple de com els diferents organismes que pertanyen a l’administració pública poden realitzar una labor de suport i acompanyament a les persones que decideixen fer el salt i emprendre una aventura internacional.

T’atreveixes?

Autora: Inmaculada Badenes Luz, Tècnica d’Orientació Professional del Servei Integrat d’Ocupació de la Universitat Politècnica de València.

Posted in Cercar treball, Espai Labora, Eures, Formació, Fòrum d'Ocupació, Labora, Ocupació, ofertes d'ocupació, ofertes de treball, Orientació, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Treballar a Europa and tagged , , , , , , , , , , , , , , .