La cura de continguts consistix a buscar, trobar i seleccionar els continguts i informacions rellevants per a distribuir-los de forma segmentada en una organització o col·lectiu. La cura de continguts s’emmarca en una estratègia d’aportar valor separant el gra de la palla en el que es coneix com a flux d’informació o infoxicació (papelesdeinteligencia.com).
Tenint en compte que és innegable que la formació augmenta la nostra ocupabilitat, no podem començar aquest bàsic d’orientació sense fer-nos la pregunta: tinc la formació suficient per a entrar en el món laboral (o per a canviar de lloc de treball) ? I això, sense ànim d’aprofundir en el tema de la formació (ja ho hem fet diversos companys en distintes entrades del blog) Així, doncs:
1. Si no tens formació reglada, el més aconsellable és (com a mínim) obtindre un Certificat de Professionalitat. Com? T’ho explica Celia Ruiz ací: http://elblogdelabora.es/es/los-certificados-de-profesionalidad-esos-grandes-desconocidos/
2. Si consideres que la teua formació és adequada per a buscar una ocupació, començarem a “activar” aquesta cerca de la millor manera possible. Per a això, hem d’aprofitar els recursos gratuïts que oferix internet. I amb això no vull dir que les ofertes de treball es troben en internet, ¡ tant de bo! ho tindríem més fàcil però no és així, el 80% dels llocs de treball que necessiten cobrir les empreses es diu que “están amagats”, només el 20% restant ix a la llum.
Quan parle d’aprofitar els recursos que oferix internet em referisc a la gran quantitat d’informació que ens oferix la xarxa i que ens permet:
1. Elaborar un CV atractiu (en format paper, digital i audiovisual, inclús)
2. Formalitzar una autocandidatura eficaç.
3. Conéixer les preguntes més freqüents d’una entrevista de treball i, fins i tot, simular una entrevista de treball
4. Manejar les diferents xarxes professionals i socials per a augmentar la xarxa de contactes (sí, sí, per a aconseguir uns “padrins”, unes “influències” o, més apropiat, una recomanació professional)
COMENCEM?
- CONSELLS PER A ELABORAR EL TEU CV
Imprescindible: http://www.belenclaver.com/recetas-adelgazar-curriculum/
Saps quines són les teues paraules claus? http://xn--muozparreo-u9ah.es/?s=cuales+son+tus+palabra+clave
Algunes reflexions sobre la foto del CV http://xn--muozparreo-u9ah.es/8-cuestiones-evitar-la-foto-cv/
El teu CV superat el filtre dels 6 segundos?
Frases en el CV que et descarten (i és cert!!)
Com fer un CV per a persones sense experiència laboral o amb períodes “en blanc”
http://mi-curriculum-vitae.com/hacer-curriculum-vitae-sin-experiencia
Currículum 2.0: Què és i com construir-lo
http://www.slideshare.net/alfredovela/curriculum-20-qu-es-y-cmo- construir-ho
- DEFINIR EL MEU OBJECTIU PROFESSIONAL
http://xn--muozparreo-u9ah.es/estas-buscando-empleo-sin-objetivo- profesional-stop/
- COM REALITZAR UNA AUTOCANDIDATURA
https://squattersblog.com/2015/04/03/hacer-autocandidatura-bien/
http://www.pereorienta.com/2016/06/auto-candidatura-en-las-redes- sociales.html
https://maxipenas.wordpress.com/2016/09/21/la-autocandidatura/
- COM PREPARAR UNA ENTREVISTA DE TREBALL
Alguns bons consells
http://teoriento.es/etiqueta/entrevista-de-trabajo/
http://gracesalazarleon.com/no-examen-una-entrevista-trabajo-consejos
Com respondre a la pregunta de punts dèbils http://www.orientacionparaelempleo.com/responder-la-pregunta-puntos- debiles/?platform=hootsuite
- COM USAR GOOGLE
http://thinkwasabi.com/claves-exprimir-google/
No deixos passar les oportunitats que et dóna Google per a millorar la teua ocupabilitat https://www.google.es/landing/activate/formate/? gclid=CLbb6fD6qtACFUk8GwodbroJXQ
- COM USAR LINKEDIN
- LA IMPORTÀNCIA DE LA XARXA DE CONTACTES PER A LA CERCA D’OCUPACIÓ
Aquesta cura de continguts ni de bon tros està tancada, (són tots els que estan però no estan tots els que són) és i ha d’estar constantment revisada perquè la informació que oferix la xarxa és il·limitada; t’anime a això per a millorar la teua ocupabilitat!
Ah! I no deixes de banda la formació contínua, necessitem continuar aprenent perquè el mercat laboral i les ferramentes de treball canvien contínuamente i hem de saber adaptar-nos a aqueixos canvis…Sort!
Autora: Ana Cerdán, tècnic del Centre SERVEF d’Ocupació de Silla