Com trobar ocupació per internet (part II)

En aquest article seguim amb més consells sobre com trobar ocupació per Internet. Com ja vaig explicar en la primera part, el procés de cerca d’ocupació en línia va més enllà d’inscriure’s en ofertes de portals web. A continuació, trobaràs més recomanacions i recursos que pots utilitzar per a buscar treball de forma més eficient.

Ús del mòbil en la cerca d’ocupació

No faces que explote, buida-ho

La majoria de les persones té un Ferrari en la butxaca. Ideal per a buscar ocupació, navegar per Internet i utilitzar aplicacions, però, com sol estar col·lapsat, realment es convertisca en un tricicle. És necessari que buides i actualitzes regularment el teu mòbil. Per a això tens l’ajuda de:

Els usb otg et permeten acoblar-los al teu mòbil i transferir directament arxius a l’Usb. Més còmode i efectiu que el “demà connecte el mòbil a l’ordinador per a buidar-lo”, sobretot quan demà se sol dir de nou la frase.

L’aplicació de Google Fotos permet configurar una còpia de seguretat de les teues fotos i vídeos (els majors lladres d’espai) en el teu espai Drive d’una forma automàtica.

Applicat en la teua cerca d’ocupació

Articles recomanats per a usar el mòbil en la teua cerca d’ocupació:

Que no se t’escape res del que veges interessant en el mòbil

 Pocket et permet guardar pàgines web que estigues veient en el mòbil per a poder revisar-les posteriorment en el teu mòbil o en el teu ordinador acudint a la seua pàgina App o web. És la teua forma de no perdre cap article vist en Internet que siga d’interés.

A més et permet veure’ls sense connexió, per la qual cosa pots navegar amb wifi, guardar el que veges interessant en pocket i veure-ho després sense gastar dades. Ajudes:

Usa Internet amb seguretat

És necessari alertar que l’ús d’Internet requereix certes mesures de seguretat. Per a això, res millor que la web oficial OSI. Allí podem obtindre informació sobre contrasenyes, configuració de dispositius, comptes, privacitat, xarxes socials, email, guies… i, molt important, eines gratuïtes com tallafocs, còpies de seguretat i antivirus.

Finalment: cerca, cerca i continua buscant tots els dies. Crema Google

La informació és poder. Ja hem comentat que és necessari buscar molta info, asi que crema Google o altres cercadors. Però, saps usar els operadors booleans “, +, -, O, *, OR, … en les teues cerques? saps buscar articles per data? saps fer que la cerca trobe sols arxius pdf? Et recomane primer de tot, revisar diversos tutorials i articles de com realitzar cerques avançades amb Google/altres cercadors. Pots començar amb aquest i després continuar buscant tutorials.

Una vegada que sabem usar Google, cerca, cerca, cerca i torna a buscar regularment, totes les setmanes tots els aspectes relacionats amb la teua cerca d’ocupació:

  • Busca empreses i contactes del teu perfil professional.
  • Busca pàgines i recomanacions per a elaborar CV.
  • Busca informació sobre processos de selecció.
  • Busca informació sobre com afrontar entrevistes de treball.
  • Busca informació sobre com ser més eficient en Internet.
  • Busca informació sobre cerca d’ocupació 2.0, Linkedin, xarxes socials…
  • Cerca informació sobre la formació relacionada amb el teu perfil professional.
  • Busca webs d’orientació laboral per a millorar la teua cerca dia a dia.

Detecta articles interessants i guarda’ls en els teus marcadors/favorits. Si aquesta web veus que és interessant, afegeix-la a la teua Feedly per a poder llegir els seus següents articles o notícies. Per a començar pots provar amb aquestes pàgines:

Ací més.

Recomanacions extres

Retallada d’adreces web

Si necessites indicar en un Cv o document imprés una adreça web, com un porfolio o algun document que tingues en el teu Drive, pots usar la web Xurl.es per a retallar l’adreça i que siga més senzilla d’escriure. Per exemple, aquesta adreça http://www.labora.gva.es/documents/166000883/167685977/por+Família+%28Provincial%29.pdf/365f886a-c367-4616-a027-0d1eff3d2dc7, que correspon als cursos Labora agrupats per famílies, es pot retallar a unes més senzilla. Xurl.es a més permet personalitzar-la, amb el que podria ser http://xurl.es/cursoslaborafamilia.

Usa més eficientment el teu correu Gmail

Gmail ignora els punts de la teua adreça correu electrònic punts, però els identifica, per la qual cosa pots usar aquest detall juntament amb els filtres per a ser més eficient.

Extensions del navegador

Usa les extensions del navegador, són molt útils, com guardar en google Drive que et permet guardar directament en Drive, o Bumerang for Gmail, que et permet manar correus diferits amb Gmail. Ací tens més extensions.

LibreOffice

Pots instar-te LibreOffice, clon de l’Office, amb descàrrega gratuïta i que permet llegir i editar qualsevol tipus de documents de text, com també poder guardar en pdf.

Mecanografia

És indispensable que sàpies mecanografiar amb eficàcia. De res serveix tot l’anterior si teclegem lentament dit a dit. Hi ha multitud de pàgines web que et fan cursos gratuïts de mecanografia, com ARTypist. Pots donar-te d’alta gratuïtament i veure la teua progressió lliçó a lliçó.

Usa Internet per a formar-te de forma gratuïta: Moocs

Què és un Mooc?

Els MOOC (acrònim en anglés de Massive Open Online Course) són cursos en línia dirigits a un nombre il·limitat de participants a través d’Internet segons el principi d’educació oberta i massiva. Tens més informació sobre el que és un Mooc ací i ací.

Portals amb Mooc:

Enllaços amb llistats de cursos:

  • La guia definitiva per a trobar cursos gratis en Internet de tot el que t’interesse.
  • A través d’aquest cercador podràs trobar els cursos gratuïts que estan disponibles en aquest moment dirigits exclusivament a joves menors de 30 anys.

En Internet, usa imatges pròpies o bancs gratuïts

En Internet l’aspecte visual és fonamental. Busca imatges adequades al teu objectiu, però recorda respectar els drets de propietat intel·lectual. Ací tens més de 40 llocs d’imatges gratis o de pagament, vectors i fotos.

 

Autor: Juan Ignacio Corencia. Pots seguir-me en Facebook i en LinkedIn.

Posted in Cercar treball, Currículum, Demanda d'Ocupació, Demandant d'ocupació, Espai Labora, GVAJobs, Labora, Ocupació, ofertes d'ocupació, ofertes de treball, Orientació, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Sin categoría, Web, xarxes socials and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .