Connecta amb l’ocupació, connecta amb Labora Orientació

En les unitats d’orientació laboral dels Espai LABORA del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, fem una tasca d’acompanyament en la cerca d’ocupació. Dissenyem un itinerari d’investigació de treball personalitzat i adaptat a les circumstàncies i necessitats de cadascun. Som orientadors i orientadores laborals dedicats a les persones que estiguen en situació de desocupació o de millora d’ocupació.

Som especialistes a adaptar-nos a les persones. Fem un acompanyament perquè aconseguiu els vostres objectius laborals i que trobeu aquell lloc de treball que cobrisca les vostres necessitats i expectatives.

Actualment, ara més que mai, adaptar-nos a la nova situació provocada per la covid-19 és una realitat, per això en orientació labora ens hem adaptat a l’orientació en línia i telefònica. Les noves tecnologies són una eina que en aquests moments de distància social ens ajuda molt a continuar connectats. Per això, en Labora seguim al teu costat, ajudant a personalitzar les candidatures, a saber quin és el teu objectiu professional, quina formació es pot adaptar a tu i on aconseguir-la, com afrontar un procés de selecció o una entrevista de treball… en definitiva, a escoltar-te i orientar-te en el teu desenvolupament professional.

Personalització del currículum, formació i aportació de valor

En LABORA sempre recomanem una personalització de les ofertes, les candidatures i les empreses, ja que ens ajuda a donar una atenció personal i professional, una investigació sobre l’empresa i un autoconeixement de nosaltres mateixos.

Qui eres tu?, quina és l’empresa?, per a qui volem treballar?, en quin sector?, comparteixes els mateixos valors?, quines empreses són més importants per a tu?, per què t’agradaria treballar en aquestes?, quin és el valor que t’aporten a tu i quin és el valor que tu els pots aportar?

Un currículum per a totes les candidatures cada vegada té menys impacte i en els processos de selecció es fa una filtració d’aquelles candidatures que no s’adapten a les necessitats del lloc de treball. Per aquest motiu és interessant poder realitzar una candidatura espontània, per a incorporar-se a una determinada empresa, personalitzant el currículum i explicant: per què eres el candidat ideal i quins habilitats i eines pots oferir que et diferencien de la resta de candidats.

Pots consultar les nostres ofertes ací o també descarregar-te lApp.

Internet i les noves tecnologies també ens poden ajudar a formar-nos en allò que ens ajuda a diferenciar-nos. En Labora, oferim un programa de cursos en línia gratuïts que et pot ajudar a potenciar més la teua candidatura.

Contactes, xarxes socials i reputació en línia

En Labora sempre recomanem buscar més enllà, la qual cosa es denomina el «mercat ocult». Per exemple, els contractes a través de recomanacions. El boca a boca és una forma de venda i màrqueting amb molt de potencial; és per això que les empreses continuen recorrent a ella, tant per a vendre com per a reclutar candidats. Per això, cuidar les nostres xarxes és fonamental i hem de fer saber als nostres coneguts que estem en cerca activa de treball.

Les xarxes socials són eines per a deixar una essència de la nostra professionalitat en Internet i a través d’aquestes aconseguir l’oportunitat de conéixer les ofertes d’ocupació disponibles, de tindre la pròpia marca en Internet, on expliquem qui som i quina imatge volem que es mostré de nosaltres. Una reputació en línia ens ajuda a diferenciar-nos de la resta de candidats o candidates.

Actitud, objectiu professional i automotivació

A través de l’autoconeixement podem saber quins són els nostres talents a potenciar i quines són les nostres limitacions o millores, per a treballar en elles. Així, podrem identificar les ofertes i les empreses que encaixen en el nostre perfil i objectiu professional per a oferir la nostra candidatura.

Tindre l’oportunitat d’explicar en persona a l’empresa quin és el valor que podem aportar ens ajudarà a enfocar-nos en el nostre propòsit. La nostra actitud i motivació per a mantenir l’enfocament en els nostres objectius, tant a curt com a llarg termini, ens afavoreix per a aconseguir el que desitgem.

Vols assessorament per a personalitzar el teu currículum?, per a millorar en una entrevista?, per a buscar quin és el teu objectiu professional?

Contacta amb el teu Espai LABORA o demana cita en https://puntlabora.gva.es/puntlabora/atenciontelefonica/ORPF

Autora: Silvia Franch, del Centre LABORA de Historiador Viciana a Castelló.

Posted in Búsqueda de empleo, Búsqueda de trabajo, Cercar treball, Competencias Transversales, ofertes de treball, Orientació and tagged .