El currículum cec i el talent

Quina relació existeix entre la cerca estratègica de talent i els nous models de currículum cec?

El currículum cec pot convertir-se en una eina que afavorisca la igualtat d’oportunitats i la no discriminació en l’accés a un lloc de treball

D’un temps a ara, escoltem parlar, amb certa insistència, que existeix una “guerra” per a captar talent.

Aquesta idea sembla una miqueta xocant, sobretot en un país amb una de les taxes d’atur més altes de la UE.

A més, en paral·lel, també venim escoltant un discurs sobre la importància de les persones en les organitzacions, que, en ocasions, per la seua insistència, acaba sonant una miqueta buit. Però, tal vegada, tots dos fenòmens, aparentment inconnexos, tenen bastant relació, doncs el que moltes organitzacions estan descobrint, és que trobar les persones adequades per als llocs oferits comença a resultar un assumpte estratègic.

Què està canviant perquè es produïsca aquest canvi? Jo crec que la “famosa” transformació digital té molt a dir referent a açò, doncs tots els canvis que implica, apunten en una mateixa adreça: la necessitat de posar en el centre de les organitzacions a les persones, doncs són elles, amb la seua implicació i coneixements, les úniques capaces d’aconseguir la necessària adaptació de les organitzacions que la revolució digital comporta.

Per tant, si açò és així, la selecció de persones esdevé en factor crític, i d’ací la necessitat imperiosa que els processos associats permeten identificar el talent de la forma més efectiva.

I és ací on el currículum cec puga jugar un paper important, doncs si estem d’acord en què localitzar (i fidelitzar) el talent s’ha convertit en alguna cosa estratègic, no sembla molt bona estratègia limitar les possibilitats de trobar-ho, a causa de biaixos i/o prejudicis dels quals quasi ningú està fora de perill.

Finalment, i no menys important, considere que el currículum cec pot ser, també, un instrument que afavorisca la igualtat d’oportunitats, i la no discriminació en l’accés a l’ocupació.

Saps com fer un currículum vitae eficaç? Si tens dubtes, pots trobar informació d’interès ací.

Necessites assessorament per a escriure el teu currículum? Acudeix al teu Centre Servef d’Ocupació.

 

Autor: Pedro Valero, director del Centre Servef d’Ocupació de Silla

Posted in Búsqueda de empleo, Orientació and tagged , , , , .

4 Comments

Deixa un comentari