Coneixes els fòrums d’ocupació, fires i jobsdays?

Autora: Arlette Mora, coordinadora Eures de la Comunitat Valenciana

Cada vegada és més freqüent que serveis públics d’ocupació, ajuntaments, universitats, cambres de comerç… organitzen trobades per a l’ocupació per a facilitar els processos de reclutament i cerca d’ocupació i contribuir així a la reactivació dels mercats de treball en els seus àmbits respectius.

Les innovacions tecnològiques permeten que les fires d’ocupació disposen d’un espai virtual, o inclús que tinguen lloc únicament en línia, la qual cosa ha contribuït que aquests esdeveniments s’hagen convertit en un dels mitjans fonamentals que utilitzen les mitjanes i grans empreses per a la captació de personal qualificat.

Les fires virtuals requerixen un registre previ, la qual cosa ens dóna l’ocasió de conéixer les empreses participants, investigar i informar-nos dels tipus de llocs de treball que busquen i així poder preparar una estratègia de cerca d’ocupació, centrant-nos en les empreses més afins al nostre perfil laboral i d’aquesta manera, plantejar la candidatures de forma personalitzada.

A això hem d’afegir l’avantatge que suposa no haver de realitzar cap tipus de desplaçament gràcies a les ferramentes del xat en línia i livestreaming.

Quines oportunitats m’obrin aquests esdeveniments?

Si estic buscant treball:

  • Faciliten la presa de decisions professionals i acadèmiques (quina formació o quines competències estan buscant les empreses)
  • Permeten contactar directament amb ocupadors.
  • Conéixier de primera mà els actuals criteris de selecció de què se servixen les empreses per a resoldre les seues necessitats en matèria de contratactació així com els perfils professionals més buscats en cada sector.
  • Participar en processos de selecció, i amb sort… aconseguir un treball!

Si sóc ocupador és una oportunitat per a donar a conéixer la meua empresa, realitzar contactes i obtindre i seleccionar els millors professionals, és per això que a més de recollir CV i realitzar entrevistes, moltes empreses realitzen presentacions, tallers pràctics, etc.

A aquestes activitats, normalment, cal afegir les organitzades per l’entitat impulsora de l’esdeveniment i que solen incloure tallers per a millorar l’ocupabilitat, taules redones o tallers en matèria de marca personal, xarxes socials, networking,oportunitats d’educació, formació, emprenedoria…

Jornades Europees d’Ocupació en el Portal Eures.

Vull fer una menció especial als European Job Days, les Jornades Europees d’Ocupació, que organitza la Xarxa Eures i que poden ser en línia o combinant en línia i presencial i en què participen ocupadors europeus i treballadors en cerca d’ocupació.

En els European Job Days, tenim entrevistes amb ocupadors europeus  (presencials o en línia a través de nuestra la plataforma Eures), tallers amb consells pràctics per a plantejar la candidatura a l’estil de cada país, així com tallers informatius “Viure i treballar” en els diferents països que praticipen en cada esdeveniment.

A fin de tindre més opcions per a aconseguir una entrevista és necessari adequar la nostra al format més utilitzat en cada país, per això resulta de gran utilitat consultar l’apartat “CV” en els països en què estiguem interessats treballar dins del buscador d’ocupació de la web d’Eures Espanya

Finalment, recordeu que en cas que un candidat siga seleccionat per a realitzar una entrevista presencial per una empresa situada en un altre país d’ Europa hi ha la possibilitat de sol·licitar les ajudes a la mobilitat de la Xarxa Eures.

Per això és important contactar abans de qualsevol desplaçament amb el conseller Eures de la vostra província qui us informarà dels passos que cal seguir i com plantejar la candidatura a l’estil de cada país.

Especial referència al for d’ocupació de la UPV.

Com tots els anys, la Universitat Politècnica de València organiza el seu for d’ocupació, que enguany tindrà lloc els dies 5 i 6 d’abril de 2017.

Es tracta d’un dels majors esdeveniments d’ocupació d’àmbit europeu en el sector de les tecnologies, per la qual cosa constituïx una gran oportunitat perquè treballadors/es amb perfil tecnològic puguen contactar amb les principals empreses d’aquest sector que estarán presentes en el for.

Foro Empleo SIE UPV

Per part de la Xarxa Eures, comptarem amb l’estand del SERVEF amb consellers Eures d’Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, França, Lituània, República Txeca i Suècia que informaran sobre les oportunitats d’ocupació en els seus països dins del sector de la tecnologia i la biociència.

És una excel·lent oportunitat per a obtindre informació de primera mà sobre ofertes d’ocupació i oportunitats de millora professional en aquests països.

A més de l’atenció directa en l’estand, els consellers Eures dels països invitats ens parlaran de les oportunitats d’ocupació en els seus respectius països. Podeu consultar els horaris en el web del for o durant el for en l’estand del SERVEF

Per a finalitzar vos recomane que abans d’acudir a qualsevol for d’ocupació llegiu l’article de Mónica Rodrigo Vergara, en què ens dóna una sèrie de consells de gran utilitat per a aprofitar al màxim la visita al for de la UPV, però que són extensibles a qualsevol visita planificada per a la cerca d’ocupació.

Posted in Orientació.