10 consells per a una entrevista de treball

L’equip d’orientadors del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, LABORA, distribuïts pels diferents centres que formen la xarxa d’Espai Labora acompanya a empleats i persones desocupades que volen millorar les seues expectatives laborals, en tota la Comunitat Valenciana. Una de les accions que es realitza periòdicament perseguint aquest objectiu, és el taller d’entrevista.

En sessions grupals, els interessats reben del personal tècnic orientador diferents eines i tècniques que serveixen per a afrontar una entrevista de treball amb més possibilitats d’èxit. Els aspectes personals del candidat o candidata, l’actitud, la comunicació verbal i no verbal, la translació de confiança a l’empresari, i la transmissió que es compta amb les competències o habilitats (siguen tècniques o blanes) que necessita l’empresa, són aspectes que es treballen i es consoliden en aquestes sessions.

Aquesta acció té un caràcter pràctic, en el qual també es distribueix material propi i guies d’actuació, es posa en comú experiències i s’aconsegueix un efecte motivador que té una influència molt positiva en aquells que busquen ocupació, o volen una ocupació millor.

El Taller d’Entrevista forma part del disseny d’un itinerari d‘orientació laboral que té entitat pròpia, però que amb freqüència té una relació modular amb altres accions d’orientació i que formen una panòplia de recursos a la disposició dels ciutadans que acudeixen al servei públic d’ocupació en la Comunitat Valenciana.

Què recomanem, des de Labora, a qui vaja a afrontar una entrevista de selecció?

Vegem un xicotet resum:

1. El que diràs en l’entrevista és important. Com ho diràs, també. Tingues en compte el llenguatge no verbal.
2. Acudeix a l’entrevista amb informació de l’empresa en la qual vols treballar.
3. Utilitza un llenguatge positiu. No parles malament de tercers.
4. Cuida la teua imatge. Només hi ha una oportunitat per a fer una bona primera impressió.
5. Mostra’t sociable, però sense excés de familiaritat.
6. La sinceritat per davant. No disfresses el teu currículum, i contesta amb honestedat.
7. Transmet confiança, personal i professional.
8. Subratlla les teues competències consolidades, però també que saps adaptar-te i aprendre.
9. La teua actitud és fonamental. Mostra la teua motivació, sense que aquesta semble desbordada.
10. Acomiada’t cordialment, i deixa veure que per a tu l’entrevista ha sigut d’interés.

I siga com siga el resultat de l’entrevista, pensa que cadascuna de les entrevistes que duem a terme és una oportunitat per a millorar la nostra manera d’afrontar-les. Tot requereix aprenentatge, i l’èxit es construeix sobre l’experiència.

Informa’t en el teu Espai Labora dels tallers disponibles.

Autor: Juan Mena, Espai Labora Torrent

Posted in Cercar treball, Entrevista de treball, Espai Labora, Formació, Labora, Ocupació, Orientació, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Sin categoría and tagged , , , , , , , , .