Vols millorar el teu perfil professional? Apunta’t a la nostra Aula Virtual

El Servef obri la matrícula de l’oferta de cursos en línia gratuïts d’anglés i de Soft Skills per a persones desocupades

Has acudit a una entrevista de treball i t’has quedat en blanc? Has hagut de parlar en públic i t’has sentit bloquejat? Has perdut una oportunitat laboral per no tindre prou nivell d’anglés? Has escrit en el teu currículum que el teu nivell d’anglés és mig-alt però et dona por haver d’expressar-te en aqueix/aquest idioma?

Si portes un temps buscant treball, és possible que t’hages enfrontat a alguna d’aquestes situacions. Les empreses són cada vegada més exigents en els seus processos de selecció i dos de les demandes més habituals són que les persones candidates tinguen un bon nivell d’anglés i que dominen les denominadescompetències transversals’ o ‘Soft Skills’, és a dir, capacitats personals per a l’ocupació, com saber parlar en públic o gestionar l’estrés.

Per això, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Servef, ha tornat a posar en marxa en la seua Aula Virtual l’oferta de cursos en línia gratuïts d’anglés i de Soft Skills per a aconseguir que totes les persones que ho desitgen puguen formar-se i millorar les seues possibilitats de trobar treball. Aquests cursos estan cofinanciats pel Fons Social Europeu.

La formació es desenvolupa en un entorn d’aprenentatge en línia però l’alumnat compta amb el suport dels docents i tutors. També es disposa d’un espai per a exposar dubtes i entregar exercicis perquè siguen revisats i avaluats pel personal docent.

Cursos d’anglés

L’oferta de cursos d’anglés en línia del Servef inclou cinc nivells del Marc Europeu de les Llengües (A1 – C1). Els dels nivells A1 i A2 tenen una duració de 150 hores, i els dels nivells B1, B2 i C1 són de 240 hores. Els continguts estan enfocats a millorar les competències de comprensió auditiva, comprensió lectora, interacció oral, expressió oral i expressió escrita.

Per a inscriure’s en aquestes accions formatives d’anglés cal realitzar una prova de nivell automàtica. L’adjudicació de les places seguirà l’ordre d’inscripció.

Soft Skills o competències transversals per a l’ocupació

D’altra banda, els cursos de Soft Skills tenen com a finalitat millorar les competències generals per a l’ocupació i els seus continguts se centren en el foment de la motivació i la participació activa per part de l’alumnat.

Però… què són les competències transversals?

Són aquelles habilitats amb què una persona treballadora es desenvolupa en l’entorn laboral, més enllà dels seus coneixements tècnics. Aquestes competències influeixen en l’ocupabilitat perquè per als seleccionadors són un element de diferenciació quan diversos candidats de perfil semblant opten a un lloc de treball.

Aquestes capacitats per a l’ocupació són cada vegada més valorades per les empreses. Conscients d’aquesta realitat, des del Servei Valencià d’Ocupació s’ha elaborat una programació formativa enfocada a reforçar les principals habilitats demandades en el mercat de treball. L’oferta de cursos de Soft Skills impartida pel Servef és la següent:

1. Tècniques i habilitats de comunicació

2. Tècniques i habilitats de negociació

3. Comunicació escrita

4. Millora de l’eficiència personal

5. Treball en equip

6. Lideratge. Direcció d’equips de treball

7. Tècniques per a l’afrontament de l’estrés

8. Presa de decisions: com afrontar el procés de decisió

9. Presentacions en públic eficaces

10. Resolució de conflictes en el treball. Millora del rendiment

11. Capacitat d’adaptació, flexibilitat i agilitat

12. Entrenament de l’autoestima i autocontrol

13. Autonomia i innovació laboral – iniciativa i creativitat

14. Competències en la cerca d’ocupació

15. Ètica professional: foment dels valors personals, integritat, coherència

16. Pensament positiu: optimisme i entusiasme

Dates i inscripció

Ja és possible apuntar-se als cursos en línia de Soft Skills o competències transversals, encara que l’obertura de l’Aula Virtual es produirà el 26 de setembre. Està previst iniciar una nova edició de Soft Skills cada mes fins a març de 2019.

Quant als cursos d’anglés, en aquests moments estan en marxa dues edicions: una que va començar al maig, i que acabarà a l’octubre, i una altra que va començar al juliol i que acabarà al gener. La nova edició s’iniciarà a l’octubre i finalitzarà al març, però la matrícula s’obri en el mes de setembre.

La inscripció en els cursos es realitza a través de la web del Servef i l’adjudicació de places seguirà l’ordre d’inscripció. L’alumnat que supere aquesta formació en línia rebrà un diploma d’aprofitament en l’especialitat cursada.

Autora: Nuria Glez. Carpena, Departament de Comunicació del Servef.

Posted in anglès, Cercar treball, cursos, Formació, Ocupació, Soft Skills and tagged , , , , , , , , .