ELS CERTIFICATS DE PROFESSIONALITAT I LA SEUA ALTA OCUPABILITAT

Los-certificados-de-profesionalidad

Són ideals per a persones sense una titulació oficial, però amb coneixements tècnics que poden ser acreditats 

Els certificats de professionalitat són l’instrument d’acreditació oficial del Repertori Nacional de Certificats de Professionalitat. Aquest conté 26 famílies professionals diferents i tres nivells de qualificació. Cadascun d’aquests documents acredita el conjunt de competències que capaciten per al desenvolupament d’una activitat laboral

En aquest sentit, cada certificat es correspon amb un perfil professional estructurat en unitats de competència. Aquesta homologació inclou la formació associada a aquest perfil. 

Els certificats de professionalitat tenen caràcter oficial i validesa a tot el territori nacional. 

S’obtenen a través de dues vies: 

  • Formació formal: en superar tots els mòduls d’un curs, que preparen per a una determinada àrea laboral, amb el seu corresponent nivell de professionalitat. 
  • Reconeixement de l’experiència laboral o vies no formals de formació: quan s’haja obtingut el reconeixement i l’acreditació de totes les unitats de competència que componen el certificat. 
acreditación competencias profesionales

Respecte a la primera via, mitjançant formació en alternança amb l’ocupació es poden obtindre els certificats de professionalitat en signar un contracte per a la formació i l’aprenentatge i la participació en els programes d’escoles taller i tallers d’ocupació

Quant a la segona via, l’acreditació de competències professionals, pot interessar a les persones que no tenen una titulació oficial, però han adquirit coneixements professionals i desitgen que els siguen reconeguts a través de: 

  • L’experiència laboral: si han aprés la professió en un o diversos llocs de treball, si han realitzat un voluntariat o un treball no remunerat i no disposen d’una titulació oficial relacionada amb aquesta experiència. 
  • La formació no formal: si han assistit a cursos de formació que els han proporcionat coneixements professionals, però sense l’obtenció d’una titulació oficial. 

En els centres Labora Formació es programen cursos instructius per a l’ocupació. La programació per a 2023 ja està disponible,  i amb la superació d’aquests cursos s’obté un Certificat de Professionalitat, de caràcter oficial i validesa a tot el territori nacional i de la Unió Europea.  

Cursos gratuitos labora

La Llei orgànica 3/2022, constitueix un sistema únic i integrat de Formació Professional, la qual cosa comporta que, els certificats de Professionalitat siguen part integrada de la Formació Professional

Prova d’això és que aquests són “títols habilitants” perquè l’empresa puga contractar  la persona que haja superat el curs amb un contracte en pràctiques

Per al Centre LABORA Formació d’Aldaia és una gran satisfacció l’alt grau d’inserció laboral acreditada, de l’alumnatdels seus diferents certificats de Professionalitat que es cursen en aquest centre. 

Especialment rellevant per la seua gran ocupabilitat és el curs “Fabricació per mecanitzat a alta velocitat i alt rendiment”, de nivell de professionalitat 3. 

Si estàs pensant a cursar un Certificat de Professionalitat de Qualitat, que et permeta preparar-te per a ocupacions amb futur i amb un gran ventall de possibilitats laborals, aquest és el teu moment

El mecanitzat és una tecnologia de fabricació que comprén un conjunt d’operacions de conformació de peces mitjançant l’eliminació de material. En resum, amb aquest Certificat de Professionalitat aprendràs a fer el teu propi codi de mecanitzat amb la tecnologia més avantguardista, en un taller de veritat. Veuràs els teus propis avanços, i estarem al teu costat resolent els teus dubtes perquè aconseguisques les teues metes i transformes els teus dissenys en un mecanitzat autèntic.  

Pensa que un nombre molt elevat d’empreses del sector no troben personal qualificat per a la seua empresa. No ho penses més, si el sector industrial és el teu, el Centre LABORA Formació d’Aldaia és el teu lloc. 

La teua formació és el nostre compromís! 

Carmen Moreno

Cap d’Estudis del Centre LABORA Formació de Aldaia

Posted in #AraSomLABORA, Cercar treball, Certificat de Profesionalitat, Competències Clau, cursos, Demanda d'Ocupació, Demandant d'ocupació, Et Formem, Et Formen, Formació, Ocupació, Programas mixtos, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Sin categoría and tagged , , , , , , , , , , , , , .

Deixa un comentari