Si ja tinc treball, puc apuntar-me en les ofertes de LABORA?

Sovint, quan pensem en una oficina d’ocupació pensem directament en un lloc on es proporciona serveis per a les persones desocupades, però LABORA és molt més. LABORA, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació gestiona ofertes de treball, ofereix itineraris de formació i presta assessorament i orientació laboral tant a persones treballadores com aturades. Sí, si estàs treballant, també pots ser usuari/a de LABORA.

Cal recordar que una altra qüestió diferent és el SEPE (antic INEM) – que depén del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social – i que té entre les seues competències la tramitació de les prestacions per desocupació o subsidis. El cas del SEPE, cal acudir quan s’està aturat/a i es desitja demanar una prestació.

Si has estat inscrit/a amb anterioritat en LABORA (o Servef), pots inscriure’t com a demandant d’ocupació independentment de si estàs treballant o no, amb els mateixos drets i les mateixes obligacions que si estigueres aturat. Pots fer-ho:

  • Per internet en PuntLabora: Reactivación
  • Telefonant al número de la Generalitat, 012 (o al 963 866 000 si tens tarifa plana a fixos)

Hauràs d’indicar que estàs treballant. Això és el que es coneix com a “millora d’ocupació”.

Si mai has sigut demandant d’ocupació i vols inscriure’t per primera vegada, hauràs de demanar cita a través d’aquest formulari de Primera Inscripció. 

Una vegada inscrit/a, rebràs el teu codi PIN i podràs accedir a les ofertes i altres serveis de LABORA, igual que les persones desocupades.

Per què motius podria voler buscar ocupació en LABORA quan ja estic treballant?

Perquè tens un treball per davall de la teua qualificació. És una situació habitual en les persones joves que han acabat recentment els seus estudis que, abans de trobar una professió concorde a la seua formació, solen exercir altres treballs com a primera experiència laboral. Aquesta situació també sol donar-se entre les persones que han passat molt de temps fora del mercat de treball, per diversos motius, i que quan tornen a entrar, ho fan mitjançant un lloc no qualificat.

• Perquè el teu contracte actual és de poques hores setmanals i vols treballar a jornada completa. També és freqüent buscar un treball amb un horari millor.

• Perquè vols buscar una ocupació més prop del teu domicili o perquè et vols mudar a una altra localitat. A vegades es necessita canviar de lloc de treball per motius personals: per a poder conciliar la vida familiar i laboral, per a passar més temps amb els fills, cuidar d’un familiar, per a mudar-se a una altra ciutat per a conviure amb la nostra parella, etc.

• Perquè vols reorientar la teua carrera professional. És una situació corrent sobretot entre persones que exercien treballs dels sectors que s’han vist especialment afectats per la crisi econòmica i els canvis tecnològics.

Llavors, què pot oferir-me LABORA?

A més de GVAJobs, el portal de les ofertes d’ocupació, LABORA ofereix els següents serveis:

  • Orientació personalitzada en funció de les teues necessitats, perfil professional i situació personal.
  • Formació. Encara que la formació de LABORA s’ofereix de forma prioritària a les persones desocupades, en els cursos existeix un contingent per a persones treballadores.
  • Sessions grupals, tallers i xarrades sobre diferents aspectes per a millorar la teua cerca d’ocupació.

Si tens dubtes o vols més informació, no dubtes a dirigir-te a el teu Espai Labora. Demana cita.

Autora: Nuria Glez. Carpena, Departament de Comunicació de LABORA

Posted in AutoServef, Cercar treball, cursos, DARDE, Demanda d'Ocupació, Empreses, Espai Labora, Formació, GVAJobs, Labora, Millora d'ocupació, Ocupació, ofertes d'ocupació, ofertes de treball, Orientació and tagged , , , , , , , , .